به گزارش راهبرد معاصر، براساس ارزیابیهای ارتش رژیم صهیونیستی، ساعاتی قبل از طلوع آفتاب در تاریخ 22 آوریل، در نزدیکی شهر جنوبی دیمونا، موشکی از سوی روسیه شلیک شد اما راکتور هستهای رژیم صهیونیستی مورد هدف قرار نگرفت. نیروهای دفاعی رژیم صهیونیستی نسبت به ناکارآمدی پدافندهای ضدموشکی پیشرفته در رهگیری موشک سوریه در مسیر 300 کیلومتری (190 مایلی) خود در چنین منطقه حساس و استراتژیکی اظهار نگرانی میکنند. نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در حال تحقیق و بررسی در مورد ناکارامدی سامانه دفاع موشکی در رهگیری موشک سوریه میباشد که در صورت تشدید تنش و درگیری در جبهه شمالی، سوالات نگران کنندهای را در مورد دفاع از امنیت رژیم صهیونیستی ایجاد خواهد کرد.
رژیم صهیونیستی تاکنون نسبت به کارایی و اثربخشی سیستمهای رهگیری موشکی چندلایه خود در دفاع از جمعیت غیرنظامی و زیرساختهای نظامی و غیرنظامی؛ غرور و اعتماد به نفس قابل توجهی نشان داده است. راکتور دیمونا، که رسانههای خارجی آن را سرآمد توانایی اتمی رژیم صهیونیستی میدانند، میتواند حیاتیترین هدف استراتژیک رژیم صهیونیستی قلمداد شود. انفجار یک موشک شلیک شده از سوریه در آسمان منطقه دیمونا باعث شد تا تحلیلگران به این دیدگاه برسند که این اقدامی تلافی جویانه ایران از رژیم صهیونیستی به دلیل خرابکاری در تاسیسات هستهای نطنز است.
این حادثه در پی حمله هوایی شبانه به اهدافی در منطقه بلندیهای جولان سوریه رخ داد که سوریه آنها را مانند همیشه به نیروی دفاعی رژیم صهیونیستی نسبت داد. پدافند هوایی سوریه چندین موشک اسای-۵ روسیه را به سمت جنگندههای رژیم صهیونیستی شلیک کرد. یکی از آنها مسیر پرواز خود را از سمت جنوب از دست داد و در نزدیکی محافظتشدهترین مرکز رژیم صهیونیستی فرود آمد. دستور رهگیری موشک سوریه توسط پدافندهای ضدموشکی رژیم صهیونیستی از سوی مقر مرکزی عملیات زیرزمینی نیروی هوای رژیم صهیونیستی داده شده است. دفاع ضدموشکی چند لایه رژیم صهیونیستی احتمالاً متنوعترین و پیشرفتهترین در جهان است. سامانه دفاع موشکی پیکان (آرو1) برای رهگیری موشکهای بالستیک با برد طولانی در جو زمین و سیستم «آرو 3» برای بالاتر از جو زمین طراحی شده است.
سیستم رهگیری میان برد، با نام «سلینک دیوید» از سوی سیستمهای دفاعی پیشرفته «رافائل» رژیم صهیونیستی و پیمانکار دفاعی ایالات متحده به نام «ریتئون» ساخته شد. رهگیریهای دیوید سلینگ با هدایت سنسورهای راداری و الکترونوری از انعطافپذیری بالایی برخوردار هستند و ثابت کردهاند که از سال 2012 در رهگیری موشکها عملکرد دقیقی دارند. همچنین سیستم گنبد آهنین برای رهگیری موشکهای کوتاه برد طراحی شده است.
بنابراین چگونه یک موشک ضدهوایی سوریه، بدون این که متوقف شود، از شمال به جنوب رژیم صهیونیستی در حال حرکت بوده است؟ موشک اس.ای.5 سوریه ظاهرا توانسته از مدار رهگیری «آرو» و «دیوید سلینگ» خارج شود و بر فراز اورشلیم پرواز و در صحرای نگب منفجر شود. اگرچه هیچ تلفات و خسارتی گزارش نشده، اما به غرور و اعتماد رژیم صهیونیستی ضربهای را متحمل کرده است. بنابراین اگر رژیم صهیونیستی نتواند موشک نسبتا کند را در نیمه شب رهگیری کند؛ چگونه می تواند به رگبارهای روزانه صدها یا هزاران موشک حزب الله که از شمال به سمت رژیم صهیونیستی شلیک میشوند، پاسخ دهد. بر اساس گزارشات، پدافندهای ضدموشکی سوریه طی سال گذشته حدود 900 موشک علیه هواپیماهای تهاجمی رژیم صهیونیستی پرتاب کردهاند. یک مقام ارشد نظامی رژیم صهیونیستی در مصاحبه با المانیتور گفت: «این تعداد حمله بیسابقه است.... هیچ کشوری در جهان به این میزان حمله موشکی زمین به هوا علیه جنگندههای کشور دیگر شلیک نکرده است. این تنها تقابلی است که در اینگونه درگیریها اتفاق افتاده است.»
همچنین نخستین بار نیست که موشک زمین به هوا سوریه، هدف خود را از دست میدهد و صدها کیلومتر از محل پرتاب به زمین مینشیند. یکی از این موشکها در قبرس، لبنان و حتی خود سرزمین های اشغالی فرودآمده است. اما این نخستین بار است که موشکی در نزدیکی چنین هدف حساس قرار میگیرد. یک منبع ارشد نظامی رژیم صهیونیستی در مصاحبه با المانیتور گفت: «وقتی نیمه شب روی هواپیما قفل میشوید، نمیتوانید برنامهریزی کنید که موشک پرتاب شده کجا سقوط میکند... ارزیابی ما این است که این یک تصادف بوده است.»
با این حال، نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به طور فزاینده نگران موشکهای کروز دقیق و قابلیت هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) ایران است. برای مقابله با این تهدید نوظهور، رژیم صهیونیستی اکنون در حال آماده سازی خود برای رهگیری این تسلیحات میباشد. ژنرال «آمیکام نورکین» فرمانده نیروی هوایی دستور داده است که تمام قابلیتهای رهگیری سیستمها در تمامی ردهها و در همه مناطق تحت یک مرکز فرماندهی یکپارچه شوند. یک منبع ارشد نظامی دیگر به شرط اینکه نامش فاش نشود، به المانیتور گفت: «هنگامی که همه چیز تحت یک سیستم کنترل و فرماندهی ترکیب شود، روند کار بسیار آسانتر، سریعتر و سادهتر خواهد بود. تا زمانی که این اتفاق نیفتد، در آنچه موثرترین و کشندهترین سیستم رهگیری در جهان خوانده میشود ، یک ضعف نگران کننده وجود دارد. رژیم صهیونیستی، با کمک سخاوتمندانه ایالات متحده، میلیاردها دلار در سیستمهای رهگیری موشکی خود سرمایهگذاری کرده و تواناییهای چشمگیر را به نمایش گذاشته است. موشک سوری که در نزدیکی دیمونا برخورد کرده است، به وضوح به نقص همگام سازی (هماهنگی) سیستمهای پدافند هوایی رژیم صهیونیستی اشاره میکند. در همین خصوص یک مقام ارشد نظامی دیگر در مصاحبه به المانیتور گفته است: « ما بررسی خواهیم کرد که چرا موشک رهگیری نشده است. ما ضعف را پیدا و آن را برطرف خواهیم کرد.»